Om Brittmarie Porselius

Human Resource Center ägs och drivs av mig, Brittmarie Porselius. Jag är utbildad beteendevetare och socionom med vidareutbildningar inom ledar- och grupputveckling, samtals- och intervjuteknik, arbetsrätt, arbetsmiljö och ekonomi. Vidare är jag mindfulnessinstruktör.

Lång erfarenhet in HR-området

Jag har arbetat med personalfrågor och som personalchef i olika företag, organisationer och branscher sedan början av 1980-talet och sedan 1997 som egenföretagare inom HR-området. I den egna verksamheten har jag uppdrag i bl.a. flera kommuner i södra Sverige, i landsting, Af, FHV, vårdcentraler, Drivkraft, JB Kompetens, NBI, fackföreningar, branschorganisationer och flera företag inom den privata sektorn.

Uppdragen handlar om utbildning

 • ledarskap
 • samtal, samtalsmetodik, utvecklande samtal
 • grupputveckling
 • stress och stresshantering

om konsultation

 • rehabilitering
 • alkohol, droger och beroendeproblematik
 • arbetsmiljöfrågor

och om samtal och coachning

 • stressrelaterat
 • livsstilsfrågor
 • kriser i livet
 • förändringar

Blända

Sedan starten 2009 ingår jag i nätverket Blända, som startades av Marie Gerrevall, VD på Glimstedts Advokatbyrå. Tanken med nätverket är att samla kvinnor i ledande befattningar för att stötta och hjälpa varandra i våra respektive professioner och yrkesroller. I nätverket ingår 50 kvinnor med olika kompetenser och från olika branscher i Växjö med omnejd.

Ambassadör för kvinnors företagande

Regeringen utsåg under 2008 ett antal ambassadörer för kvinnors företagande och jag är en av de utvalda ambassadörerna i Kronobergs län. Projektet avslutades 2015.

Rotary

Sedan ett antal år tillbaka är jag medlem i Öjaby Rotaryklubb. Där har jag haft olika uppdrag, som styrelseledamot, sekreterare och president. Jag har även ingått i olika projekt.

ALNA (Alkohol, Läkemedel och Narkotika i Arbetslivet)

Sedan början av 2000 har jag tillsammans med företagssköterskan Monika Carlsson byggt upp verksamheten ALNA (Alkohol, Läkemedel och Narkotika i Arbetslivet) i Småland. Verksamheten bedrevs som en ideell förening under namnet ALNA Småland fram till 2006 men är sedan dess en del av Human Resource Center.