Tankens kraft

Tankens kraft eller det blir alltid som man tänkt sig. En dag såg jag följande statusuppdatering på Facebook: ”Om jag blundar och håller tummarna blir det då som man tänkt sig?” Jag svarade: ”Blunda inte och håll inga tummar utan ge i stället liv åt tankens kraft. Säg i stället – det blir alltid som man tänkt sig.” Så börja jobba med tankens kraft. Sätt ett mål, tro på dig själv, fokusera på målet, gå in i dig själv, stäng ute alla energitjuvar och alla ”det-går-aldrig-sägare och lev din dröm, då kommer du att nå den. Fyll dig själv med glädje, entusiasm och energi. Känslor aktiveras i hela kroppen och känslor föder känslor och du får mer av samma. ”Lyckan kommer till den som skrattar.” Så om du vill att något ska hända i ditt liv så måste du själv ta ansvar för att det ska hända. Du blir vad du tänker.

  • Julia

    Så sant och så fint! Varje man och kvinna är sin egen lyckas smed! I Metro idag står det om tankemonster, alltså negativa tankar, och att man ska acceptera dessa tankar och låta dem komma och gå utan att varken kämpa emot eller hålla fast vid dem. För hur mycket man än försöker fylla sig med glädje och energi kan man inte alltid undvika dåliga tankar. Då är det bra att veta att det är okej att låta dessa tankar komma, det viktiga är att man också låter dem passera och inte håller fast vid dem.

  • http://www.blogger.com/profile/05444160290815345962 Brittmarie P

    Och det du läste är det som vi gör i mindfulness – observera, beskriva, inte döma
    och släppa taget. En del tankar är negativa och andra positiva och du väljer vilka av dessa du vill ge näring åt. Ju mer och ju oftare du stannar vid en speciell tanke desto mer får du av den.