Tänk om det går

Veckans samtal http://www.hrcenter.se/foretag-organisationer/samtal fick mig att tänka på historien om de små grodorna. Den är riktigt bra.

Om du vill förverkliga DIN dröm lyssna inåt och slå dövörat till alla som finns där ute och som har åsikter om allt och framför allt om DIN dröm. De som säger: ”Det går inte”. Tänk istället: ”Tänk om det går”.

Använd din energi till att fokusera på det som är viktigt för dig. Om du använder energin till att fundera vad alla andra ska tycka så läcker du energi och det finns till slut ingen energi kvar till dig och din dröm. Så gör som grodan som lyckades nå toppen.

Det var en gång ett gäng grodungar, som ordnade en kapplöppning. Deras mål var att nå toppen av ett högt torn. Mycket folk hade samlats för att ta del av kapplöpningen och heja på löparna.
Kapplöpningen började. Ingen av åskådarna trodde riktigt på att grodorna skulle klara av att nå toppen. Från publiken hördes yttranden som ”Det måste vara ansträngande! Det kommer säkert aldrig fram.” Och ”De lyckas nog inte att ta sig ända upp – tornet är alldeles för högt.” Men några fortsatte ändå klättringen. Och folket skrek vidare: ”Det är alldeles för svårt! Ingen kommer att klara det.” Allt fler grodor gav upp. Men en av dem fortsatte mot höjderna.
Den ville helt enkelt inte ge upp. Till slut hade alla grodorna gett upp utom en, som slutligen nådde toppen. Alla ville förstås veta hur grodan bar sig åt för att klara strapatsen. En av medtävlarna gick fram till grodan för att fråga hur den bar sig åt för att klara av konststycket

att nå sitt mål.

Grodan som segrade var döv.

Sensmoral. Lyssna aldrig på människor som är negativa och pessimistiska och som säger att det inte går. De fråntar dig de finaste drömmar och önskningar som du bär i ditt hjärta.

Tänk på vilken kraft ord kan ha. Allt vad du hör påverkar det du gör. Slå helt enkelt dövörat till om du hör någon säga att du inte kan förverkliga dina drömmar.