Samarbete och gästbloggare

Frida Ellingsen och Isabell Thorman
Jag har inlett ett samarbete med Isabell Thorman och Frida Ellingsen, som studerar vid Linnéuniversitetets personal- och arbetslivsprogram och sitter som ordförandepar i PAX utbildningsförening. Ni kommer att se dem framöver här på bloggen där de varannan vecka tillsammans med mig kommer att hålla er uppdaterade om olika HR-frågor, ge er inblickar i aktuell forskning, presentera intressanta uppsatser, delge er våra kunskaper och erfarenheter, ge lästips på böcker och artiklar och allmänt bara dela med oss av våra funderingar kring olika HR-frågor.
Här kommer deras första inlägg där de presenterar sig.
Vi är två studenter som läser femte terminen vid Personal- och Arbetslivsprogrammet, PA-programmet, med inriktning arbetslivspedagogik. Just nu är vi i full gång med vår kandidatuppsats, vilket är både intressant, givande och utmanande. Under vår sjätte och sista termin kommer vi att läsa en tio veckors kurs om Human Resource Management och Human Resource Development för att sedan under terminens tio sista veckor ge oss ut på praktik. Under denna termin kommer många frågor och tankar att väckas då teori och praktik möts och vi så småningom lämnar studietiden för arbetslivet. Det kommer vi självklart också att berätta om och vad som finns i tankarna på en personalvetare inför slutspurten.
Inom vilka områden ligger då vårt största intresse?
Personalvetaryrket är en intressant bransch som har många olika och spridda inriktningar men självklart finns det ämnen som vi finner extra intressanta. Kompetensutveckling och hur man skapar friska organisationer är ämnen som ligger oss varmt om hjärtat. Vi kommer att skriva om hur man rekryterar, utvecklar och behåller kompetens genom kompetensförsörjning.
Vi kommer att gästblogga varannan torsdag och nästa inlägg kommer den 15 december. Vi ser framemot samarbetet med Human Resource Center och att få dela våra tankar med er. Missa inte nästa blogginlägg då vi presenterar lästips NR ETT.
Min slutkommentar
De ska bli extra intressant att få Isabells och Fridas tankar och funderingar och även idéer kring några av de utbildningar som Human Resource Center erbjuder, nämligen
- hälso- och relationsorienterat ledarskap
- psykosocial arbetsmiljö
- medarbetarsamtal och svåra samtal
- stress och stresshantering
- alkohol och drogfrågor.