Jag hittade följande tre frågor i en bok, som jag nyligen läste, nämligen ”Mandelträdet i din trädgård” av Thich Naht Hahn.

- Vilken är den bästa tidpunkten att göra en viss sak?

- Vilka personer är viktigast att arbeta tillsammans med?

- Vad är alltid viktigast att ägna sig åt?

Boken handlar om att leva här och nu och att ta vara på varje ögonblick för de kommer inte igen; att varje dygn leva sina 86400 sekunder, sekund för sekund och göra det med uppmärksamhet.

Med våra flexibla hjärnor kan vi rikta vår uppmärksamhet och kan därmed påverka vilken information vi tar in. Mindfulness är ett sätt att hålla uppmärksamheten i nuet och ta ansvar för att du lägger märke till det som är vitigast för stunden.

Författaren gav följande svar på de tre frågorna:

- Det finns endast en viktig tidpunkt och det är nu. Det innevarande ögonblicket är den enda tid vi har makt över.

- Den viktigaste personen är alltid den person som du är tillsammans med, som finns rätt framför dig, för vem vet om du kommer att ha med fler människor att göra med.

- Det viktigaste att göra är att göra den människa som står vid din sida lycklig, för det ensamt är livets värv. Det är just människorna runt omkring oss som vi först och främst måste leva för. Om man inte kan tjäna sin fru eller make eller barn eller förälder – hur ska man då tjäna samhället?måste

  • Anonymous

    Mmm så bra.. Får se vilja jag möter imorgon :-) //Per

  • Julia

    Vilka tankeväckande och inte minst vackra ord! Jag gillar "Det innehavande ögonblocket är den enda tid vi har makt över". Väldigt fint och sant.