Lyssna inåt

Veckans samtal – http://www.hrcenter.se/foretag-organisationer/samtal fick mig att tänka på historien om de små grodorna. Den är riktigt bra.
Om du vill förverkliga DIN dröm lyssna inåt och slå dövörat till alla som finns där ute och som har åsikter om allt och framför allt om DIN dröm. De som säger: ”Det går inte.” Tänk i stället: ”Tänk om det går.”
Använd din energi till att fokusera på det som är viktigt för dig. Om du använder energin till att fundera på vad alla andra ska tycka så läcker du energi och det finns till slut ingen energi kvar till dig och DIN DRÖM. Så gör som grodan som lyckades nå toppen.
Här är historien.
Det var en gång ett gäng grodungar, som ordnade en kapplöpning. Deras mål vara tt nå toppen av ett högt torn. Mycket folk hade samlats för att titta på kapplöpningen och heja på löparna.
Kapplöpningen började. Ingen av åskådarna troddee riktigt på att grodorna skulle klara av att nå toppen. Från publiken hördes: ”Det kommer aldrig att gå! Det är alldeles för ansträngande!” Och ”De kommer aldrig att nå tornets topp, det är alldeles för högt”. Men grodorna fortsatte sin klättring och några grodor gav upp medan andra fortsatte sin klättring. Åskådarna skrek: ”Det är alldeles för svårt! Ingen kommer att klara det!” Ytterligare några gav upp. Till slut hade alla grodor utom en gett upp. Den nådde toppen och stod som ensam segrare. Alla ville förstås veta hur grodan hade burit sig åt för att klara bedriften. En gick fram och frågade.
Grodan som vann var döv.
Sensmoral. Lyssna aldrig på människor som är negativa och pessimistiska och som säger att det inte går. De fråntar dig de finaste drömmar och önskningar som du bär.
Tänk på vilken kraft ord kan ha. Allt vad du hör påverkar dig. Lyssna inåt i stället för utåt.